Radionica: Svjesni pristup tijelu, pokretu i praksi joge

Udruga Mindfulness Hrvatska predstavlja Vam radionicu Svjesnog pristupa tijelu, pokretu i praksi joge. Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, integrirajući prakse svjesnog pokreta kroz jednostavne joga položaje te vježbe mindfulnessa (usredotočene svjesnosti).

Ova radionica općenitog je karaktera kojoj je cilj povezati ove dvije discipline, a onda ih i prenijeti u svoj život.
Namijenjena je već postojećim praktikantima joge, instruktorima joge, osobama koje rade s tijelom i pokretom, sportašima, terapeutima, ali i svima onima koji imaju želju istražiti svjesni pristup tijelu i pokretu. Radionica je strukturirana na način iz kojeg ćete naučeno moći primijeniti u vlastitoj osobnoj praksi te radu s drugima. Voditeljice programa su Helena Cuculić i Matea Đaković.

Termin: Subota 29. 06. 2019.; 10 – 14:15h, Zagreb, Gornji grad
Naknada za sudjelovanje na radionici je 250 kn, od toga uplatom 100kn nepovratne akontacije na račun Udruge rezervirate svoje mjesto. Detalje o načinu uplate dobit ćete po prijavi.

Kratki uvod o disciplinama Mindfulnessa i Joge
Mindfulness kao riječ sve se više upotrebljava u svijetu, a i u Hrvatskoj, a interes za proučavanje onoga što se krije iza tog naziva postaje sve veći. Prakticiranjem usredotočene svjesnosti iskorištavaju se bolje vlastiti kapaciteti što ukazuje na to da je zainteresiranost za mindfulness upravo zainteresiranost za Sebe. Zainteresiranost za ono što se krije iza svakodnevnih distrakcija, u onoj tišini i kontaktu sa svojim iskustvom u sadašnjem trenutku. Ne radi se o nekoj tehnici ili vještini izvan vas samih. Radi se upravo o upoznavanju najboljeg alata kojeg ćemo ikad imati – našeg tijela i uma.
Joga također počiva na promatranju i slušanju svog tijela u trenutku te kroz pokret i položaje može pomoći osobi da iskustvo bivanja u trenutku obogati s dubljim iskustvom prisutnosti u tijelu. Kroz praksu joge postajemo svjesniji svog tijela, ali i stječemo uvid o jedinstvu i međusobnoj povezanosti cjelina tijela, uma i duha. Djelujući na jednoj razini utječemo i na ostale; a ciljanim djelovanjem na više razina istovremeno, događaju se najbolji rezultati – omogućujemo sami tijelu i umu povratak u svoju prirodnu ravnotežu.
Dobrobiti praksi mindfulnessa i joge znanstveno su dokazane, a na ovoj radionici integrirat ćemo kroz teoriju i direktno iskustvo svjesni pristup tijelu i pokretu.

O voditeljicama:

Helena Cuculić
Nakon vlastite sedmogodišnje redovne prakse kroz koju je praksu joge vrlo zavoljela, 2016.g. završava prvi teacher training “Natarani” u UK, a zatim nastavlja edukaciju u području joge i ajurvede u Zagrebu pri četverogodišnjem programu u Institutu za yogu i ayurvedu “Sunce” – Yoga Instructor Certificate (300hr EYF, 2018.). Diplomirala na Studiju dizajna u Zagrebu. Završila je edukaciju napredne Reference Point Therapy –metodu iscjeljivanja emocionalnih trauma (2012.), pohađala cikluse stručnih seminara Analitičke psihologije u Zagrebu (2015. – 2016.), te nastavlja edukaciju u Hrvatskom društvu za analitičku psihologiju; međunarodni seminar Kvantne medicine (2016.), stručni seminar “Vježbenica za pokret i ples” (2018.). Kontinuirano nadopunjuje stečena znanja te pohađa predavanja, konferencije, seminare i radionice u povezanim područjima interesa – joge, psihologije, plesa, kineziologije, holističkim i integrativnim pristupima za unaprjeđenje kvalitete života. Surađuje s udrugama na različitim projektima vezanim uz svjesni pokret, jogu i ples. Tijekom 2018. završava program Mindfulness Based Living Course (MBLC) pod vodstvom Davida McMurtrya te u udruzi Mindfulness Hrvatska sa Ivanom Kurtov pokreće program ”Drago mi je upoznati Se”. U 2019. pohađa Certificated Mindfulness Training Course certificiran od Mindfulness Association.

Matea Đaković
Završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu – edukacijsku rehabilitaciju. Praktičarka je Kliničke art ekspresivne terapije (2godišnja CEAT edukacija), gdje je trenutno asistentica u novom ciklusu edukacije te radi u osnovnoj školi kao stručna suradnica. Završila je 8-tjedni Mindfulness Based Living Course (MBLC), stručnu edukaciju “Kako komunikacijom i igrom jačati emocionalnu inteligenciju”, sudjelovala na 4. Internacionalnoj art konferenciji u Zagrebu “Growing Together, Community as art”. Vodila je radionice za roditelje djece s teškoćama s fokusom na njihovo mentalno zdravlje, radionice art terapije za studente, trenutno u školi i sa djecom u radu koristi kreativne medije, vježbe disanja i sl. Sudjelovala je na Erasmus+ projektima sličnih tema, pohađala je mnoge joga radionice koje su se bavile povezivanjem tijela i daha, dubljeg upoznavanja i slušanja vlastitoga tijela i bivanja u njemu kroz dah, te plesne radionice (5ritmova, Movment Medicine, DANCEMandala)…

Prijave:

Možete se prijaviti u dolje priloženom okviru za prijavu.

 

Hvala i vidimo se na radionici!

 

Svjesni-pristup.jpg