Dan mindfulnessa

Kako je lijepo živjeti svjesno, mijenjati svoj način življenja, usporiti, ali i dalje biti aktivan, odmoriti, a zapravo još bolje iskoristiti vlastito znanje i mudrost,vidjeti i time nešto mijenjati, gledati svijet očima koje ne prosuđuju, biti više ja…

To su neka od iskustava koje pruža mindfulness. Uz takva iskustva stoje i svi oni drugi trenuci tuge, nemira, zaokupljenosti i životnih teškoća. Biti s time i to promatrati na potpuno drugačiji način, također je mindfulness.

A sve to skupa je svima dostupno, a kada svjesnost ima dopuštenje ući naše živote, može postati nešto potpuno prirodno prema čemu svi na neki način težimo. Želimo i trebamo biti budni, svjesni i blagi prema sebi i drugima.

Shvaćanje tečajeva

Svi to postižu na svoje vlastite načine, a jedan od početnih načina je pohađanje tečajeva. Međutim, postoji zamka u pohađanju tečajeva. Kao što i sami naziv naslućuje, nekako pohađanjem tečajeva imamo naviku to nešto vježbati u vrijeme kada tečaj traje misleći kako je baš tako određeno vrijeme potrebno da se neka vještina nauči. Ipak, vještina mindfulness je životna vještina i ona se živi, više nego uvježbava. Kod nje nema savršenstva, nema uvježbanosti, nema prosuđivanja da li je dovoljno dobra ili je potrebno još vježbati. Mindfulness se živi, a njegova svrha se podjednako ostvaruje u teškim i onim manje teškim trenucima.

Mindfuness se živi

Kako bi nešto postalo i više nego puka vještina i tečaj, potrebno je to nešto početi živjeti, svakodnevno, u više životnih radnji, dok hodamo, dok sjedimo, dok pričamo. I zato održavamo dane mindfulnessa kada podsjećamo sami sebe na svjesnije življenje. Kada uslijed životnih distrakcija vratimo sebe među ljude i ambijent koji potiče svjesno življenje. Kada se prisjetimo kako je to biti tu i sada, bez prosuđivanja, kako je to biti samosusojećajan i suosjećajan, kako je to biti sa svojim dahom i s onime što nas čini naposljetku i živima. Takvi dani, bilo da ih obilježavate sami ili s nekima od velikog su značaja za VAS, ne za mindfulness. Mindfulness je u vama, definiciju vlastite osviještenosti stvarate sami. Upravo na tim zajedničkim danima u sklopu naše Udruge pričamo o različitim iskustvima, inspiriramo jedni druge, dajemo ideje, budemo tu i sada, družimo se i podsjećamo sebe na mir, stvaranje ugodne tišine, na sadašnji trenutka koji jedini postoji.

Što radimo na mindfulness danima?

Svaki naš zajednički mindfulness dan sadrži zajedničko prakticiranje mindfulnessa, zajedničko dijeljenje iskustava, drugih aspekata mindfulnessa u našim životima, učimo jedni od drugih, pitamo, diskutiramo oko nekih tema, predstavljamo nove teme i načine prakticiranja u svakodnevnom životu.

Takav dan se ne naplaćuje, iako sudionici mogu ostaviti malu donaciju ako žele. Kako biste saznali još neke informacije, slobodno nam pošaljite upit na mail [email protected]

Ovakvi događaji su ograničeni na 20 ljudi i prioritetno bilježenje daje se članovima Udruge Mindfulness Hrvatska i onima koji su završili jedan od naših tečajeva.

Kako biste postali članom naše Udruge pogledajte ovdje: https://mindfulness-hrvatska.hr/o-nama/

Naš sljedeći mindfulness dan održati će se 16.12.2018. u 10 do 16 sati. Obavezna je prijava na [email protected]

adventure-backlit-community-207896