8-tjedni MBLC tečaj: Mindfulness za svakodnevni život (online)

Udruga Mindfulness Hrvatska poziva vas na novi ciklus 8-tjednog tečaja na hrvatskom jeziku pod nazivom: Mindfulness za svakodnevni život (MBLC – Mindfulness Based Living Course).

MBLC tečaj kreirala je Mindfulness Association (UK), a prepoznat je kao jedan od devet certificiranih osmotjednih tečajeva mindfulnessa prema Good Practice Guidelines (BAMBA).

MBLC se u organizaciji naše udruge provodio na engleskom jeziku u više od 10 ciklusa, a sada održavamo ovaj tečaj i na hrvatskom jeziku. Ovaj ciklus tečaja vode Helena Cuculić i Jelena Kirin, certificirane učiteljice mindfulnessa od Mindfulness Association.

Besplatni Uvodni susret: 15.03.2022. 19-20h.

U tijeku su kontinuirani upisi za MBLC. Prijave primamo za termine u utorak (19-21h) ili nedjelju (18-20h). Tečaj će se odvijati online, a početak tečaja je kada se formira grupa. Udruga zadržava pravo odgode početka tečaja.

Mindfulness je životna vještina koja može produbiti naš osjećaj dobrobiti i ispunjenja te pridonosi razvoju stabilnog fokusa i učinkovitosti. Mindfulness se prevodi kao: pomnost, usredotočena svjesnost, svjesna pažnja, puna svjesnost… Znanja o umu i svjesnosti te primjena mindfulnessa donosi pozitivne razlike u zajednici i društvu. Mindfulness je koristan u odnosima u privatnom i poslovnom svijetu. Sve se više primjenjuje u područjima obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi… Biti svjestan je urođena, prirodna tendencija i sposobnost koju svi imamo. Praksa uključuje obraćanje pažnje na ono što doživljavamo u sadašnjem trenutku prihvaćajući to otvoreno i bez prosuđivanja.
Ovaj tečaj mindfulnessa specifičan je po tome što se u pristupu naglašava važnost i praksa razvijanja suosjećanja i blagosti prema sebi i drugima.

Tečaj je interaktivan, te je sveobuhvatan uvod u prakticiranje meditacije svjesnosti, namijenjen početnicima ili onima koji već provode vlastitu meditativnu praksu. Tjedne teme međusobno se nadograđuju, a svaki susret sastoji se od teoretskog dijela, prakse i diskusije.

Teme po tjednima:
Tjedan 1: Počnimo gdje jesmo
Tjedan 2: Tijelo kao mjesto prisutnosti
Tjedan 3: Upoznavanje potpore u mindfulnessu
Tjedan 4: Kako raditi s distrakcijama
Tjedan 5: Istraživanje ispod površine
Tjedan 6: Stav
Tjedan 7: Samoprihvaćanje
Tjedan 8: Život utemeljen u svjesnosti

Cijena online tečaja je 1600kn i postoji mogućnost plaćanja u jednoj ili dvije rate.

Tečaj uključuje:
– tjedni interaktivni susret online u trajanju od 2 sata
– prakse i audio snimke za vježbanje tijekom tjedna između susreta
– priručnik na hrvatskom jeziku u .pdf formatu
– email nakon svakog tjednog susreta

Po završetku tečaja sudionici dobivaju Potvrdu o sudjelovanju i završenom tečaju MBLC.

Završeni 8-tjedni tečaj MBLC također omogućava sudionicima pohađanje daljnje višemjesečne edukacije koju imamo u ponudi udruge.

Dodatne informacije, prijave za tečaj moguće su na email: [email protected]

Date

Mar 15 2022 - May 03 2022
Expired!

Time

7:00 pm - 9:00 pm

Cost

1,600.00
Category