UPISI: Kontinuirane vježbe svjesnog pokreta

Kontinuirana praksa svjesnog pokreta

U ovo vrijeme kada se nalazimo kod kuće, održavanje umjerene aktivnosti i opuštanje su vrlo važni.

Pokrećemo online kontinuiranu praksu vježbi svjesnog pokreta, utemeljenu u praksama mindfulnessa, joge i relaksacije.

Tijekom prakse bavimo se osvještavanjem tijela i daha kroz svjesne izmjene položaja te opuštanje. Tijekom prakse vježbamo i nježan pristup prema sebi, poštovanje prema tijelu, osvještavamo svoje trenutne mogućnosti i granice te pratimo kako se osjećamo. Praksa je namijenjena svima koji se žele baviti svjesnim i ugodnim pokretom. Svrha prakse je osjećati se dobro u svom tijelu, voditi brigu o sebi, usmjeriti se na sadašnji trenutak i opustiti se.

Trajanje je 75 minuta, planirano je održavanje dva puta tjedno ponedjeljkom i srijedom od 17:30 do 18:45h, uživo putem online platforme. Participacija za mjesečni ciklus (8 termina po 75 minuta) je 300kn.

Voditeljica prakse je Helena Cuculić, instruktorica joge (300hr EYF: Institut za yogu i ayurvedu “Sunce” te je na 4. godini teacher training edukacije od 600 sati). Završila je Certificated Mindfulness Training Course i Train To Teach Mindfulness: Level 1 u edukaciji Mindfulness Teacher Training: ”Teaching Skills” certificiranih od Mindfulness Association. Od 2015. putem ciklusa stručnih seminara i rada na snovima educira se u Hrvatskom društvu za analitičku psihologiju.
Surađuje s udrugama, a od rujna 2019. u sklopu Dnevne bolnice za poremećaje prehrane H(RANA) u psihijatrijskoj bolnici Sv. Ivan u Zagrebu provodi vježbe svjesnog pokreta utemeljene u praksama joge i mindfulnessa.
Informacije i prijave: [email protected]