Upisi u tijeku: 8-tjedni MBLC tečaj online: Mindfulness za svakodnevni život (siječanj 2022.)

Udruga Mindfulness Hrvatska poziva vas na novi ciklus 8-tjednog tečaja pod nazivom: Mindfulness za svakodnevni život (MBLC – Mindfulness Based Living Course).

MBLC tečaj kreirala je Mindfulness Association (UK), a prepoznat je kao jedan od devet certificiranih osmotjednih tečajeva mindfulnessa prema Good Practice Guidelines (BAMBA).


MBLC se u organizaciji naše udruge provodio na engleskom jeziku u više od 10 ciklusa, a sada održavamo ovaj tečaj i na hrvatskom jeziku. Ovaj ciklus tečaja vode Helena Cuculić i Jelena Kirin, certificirane učiteljice mindfulnessa od Mindfulness Association.

Tečaj će se odvijati online, utorkom u večernjem terminu. Početak tečaja 18. 01. 2022.

Sve informacije o tečaju možete pronaći ovdje.

Mindfulness je životna vještina koja može produbiti naš osjećaj dobrobiti i ispunjenja te pridonosi razvoju stabilnog fokusa i učinkovitosti. Mindfulness se prevodi kao: pomnost, usredotočena svjesnost, svjesna pažnja, puna svjesnost… Znanja o umu i svjesnosti te primjena mindfulnessa donosi pozitivne razlike u zajednici i društvu. Mindfulness je koristan u odnosima u privatnom i poslovnom svijetu. Sve se više primjenjuje u područjima obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi… Biti svjestan je urođena, prirodna tendencija i sposobnost koju svi imamo. Praksa uključuje obraćanje pažnje na ono što doživljavamo u sadašnjem trenutku prihvaćajući to otvoreno i bez prosuđivanja.
Ovaj tečaj mindfulnessa specifičan je po tome što se u pristupu naglašava važnost i praksa razvijanja suosjećanja i blagosti prema sebi i drugima.

Prijave za tečaj moguće su na email: [email protected]