Upisi: 8-tjedni MBLC tečaj: Mindfulness za svakodnevni život (online) 31.01.2024.

Udruga Mindfulness Hrvatska poziva vas na novi ciklus 8-tjednog tečaja na hrvatskom jeziku pod nazivom: Mindfulness za svakodnevni život (MBLC – Mindfulness Based Living Course).

MBLC tečaj kreirala je Mindfulness Association (UK), a prepoznat je kao jedan od devet certificiranih osmotjednih tečajeva mindfulnessa prema Good Practice Guidelines (BAMBA).

MBLC se u organizaciji naše udruge provodio na engleskom i hrvatskom jeziku. Ovaj ciklus tečaja vodi Helena Cuculić, certificirana učiteljica mindfulnessa od Mindfulness Association.

U tijeku su upisi za 8-tjedni tečaj mindfulnessa MBLC. Udruga zadržava pravo odgode početka tečaja.

Termini po tjednima: srijedom 18-20h. Početak tečaja 31.01.2024.

Mindfulness je životna vještina koja može produbiti naš osjećaj dobrobiti i ispunjenja te pridonosi razvoju stabilnog fokusa i učinkovitosti. Mindfulness se prevodi kao: pomnost, usredotočena svjesnost, svjesna pažnja, puna svjesnost… Znanja o umu i svjesnosti te primjena mindfulnessa donosi pozitivne razlike u zajednici i društvu. Mindfulness je koristan u odnosima u privatnom i poslovnom svijetu. Sve se više primjenjuje u područjima obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi… Biti svjestan je urođena, prirodna tendencija i sposobnost koju svi imamo. Praksa uključuje obraćanje pažnje na ono što doživljavamo u sadašnjem trenutku prihvaćajući to otvoreno i bez prosuđivanja.
Ovaj tečaj mindfulnessa specifičan je po tome što se u pristupu naglašava važnost i praksa razvijanja suosjećanja i blagosti prema sebi i drugima.

Tečaj je interaktivan, te je sveobuhvatan uvod u prakticiranje meditacije svjesnosti, namijenjen početnicima ili onima koji već provode vlastitu meditativnu praksu. Tjedne teme međusobno se nadograđuju, a svaki susret sastoji se od teoretskog dijela, prakse i diskusije.

Teme po tjednima:
Tjedan 1: Počnimo gdje jesmo
Tjedan 2: Tijelo kao mjesto prisutnosti
Tjedan 3: Upoznavanje potpore u mindfulnessu
Tjedan 4: Kako raditi s distrakcijama
Tjedan 5: Istraživanje ispod površine
Tjedan 6: Stav
Tjedan 7: Samoprihvaćanje
Tjedan 8: Život utemeljen u svjesnosti

Cijena tečaja online je 250 i postoji mogućnost plaćanja u jednoj ili dvije rate.

Tečaj uključuje:
– tjedni interaktivni susret u trajanju od 2 sata
– prakse i audio snimke za vježbanje tijekom tjedna između susreta
– priručnik na hrvatskom jeziku u .pdf formatu
– email nakon svakog tjednog susreta

Po završetku tečaja sudionici dobivaju Potvrdu o sudjelovanju i završenom tečaju MBLC.

Završeni 8-tjedni tečaj MBLC također omogućava sudionicima pohađanje daljnje višemjesečne edukacije (Level 1 i nastavno učiteljski trening) koju imamo u ponudi udruge te program “Primjena mindfulnessa u obrazovanju”.

Dodatne informacije i prijave za uvodni sat i tečaj: [email protected]