O nama

“Mindfulness Hrvatska” neprofitna je organizacija koja je osnovana s ciljem promoviranja, podržavanja, razvijanja i evaluiranja prakticiranja sekularnog mindfulnessa u Hrvatskoj.

U hrvatskom jeziku mindfulness se prevodi kao „usredotočena svjesnost“ ili „sveobuhvatna svijest“, a po definiciji opisuje usmjeravanje pažnje na poseban način: s namjerom, u sadašnjem trenutku, otvorenog uma, sa znatiželjom i bez prosuđivanja. Mindfulness u svojoj formi sadrži sekularnu (nereligijsku) meditacijsku/kontemplativnu praksu koja je podložna učenju i dostupna je svima. Mindfulness se sve više počinje proučavati, istraživati i prakticirati, a dobrobit prakticiranja mindfulnessa uočena je jednako kod  djece, mladih i odraslih.

Naša vizija je mindfulness za SVE, za male, mlade, odrasle i stare. Udruga Mindfulness Hrvatska nastoji otvoriti vrata mindfulnessa u više sfera života, uključujući one koji žele i one kojima treba. Pa tako mindfulness želimo unijeti u školstvo, odgojne ustanove, bolnice i poslovna okruženja. Zahvaljujući mnogim ljudima koji dolaze iz različitih područja naša vizija polako postaje djelovanje.


KAKO POSTATI ČLANOM UDRUGE?

Udruga Mindfulness Hrvatska službeno je postala punopravna udruga u srpnju ove godine. Pozivamo vas stoga da se svojim članstvom uključite u život Udruge. Kao budući član, ostvarujete nekoliko pogodnosti:

  • 15% popusta prilikom upisivanja programa Udruge
  • prioritetnog uključivanja u programe (”priority booking”)
  • pravo na sudjelovanje na sastanku svih članova Udruge jednom godišnje što vam omogućava glasovanje i utjecaj u kreiranju budućih planova i odluka Udruge

Godišnja članarina iznosi 100 kuna. Ukoliko ste učenik, student, nezaposlena osoba ili umirovljenik, članarina iznosi 75 kuna.

Postanite članom udruge sada! Prijavite se na dolje priloženi okvir za prijave.

 

Puno hvala svima koji su svojim trudom, dolascima na sastanke, izdvajanjem slobodnog vremena i pokazivanja velikog entuzijazma, doveli do stvaranja i oživljavanja udruge Mindfulness Hrvatska.

adult-business-close-up-433495.jpg