/ Stranica je u izradi /

“Mindfulness Hrvatska” neprofitna je organizacija koja je osnovana s ciljem promoviranja, podržavanja, razvijanja i evaluiranja prakticiranja sekularnog mindfulnessa u Hrvatskoj.

U hrvatskom jeziku mindfulness se prevodi kao „usredotočena svjesnost“ ili „sveobuhvatna svijest“, a po definiciji opisuje usmjeravanje pažnje na poseban način: s namjerom, u sadašnjem trenutku, otvorenog uma, sa znatiželjom i bez prosuđivanja. Mindfulness u svojoj formi sadrži sekularnu (nereligijsku) meditacijsku/kontemplativnu praksu koja je podložna učenju i dostupna je svima. Mindfulness se sve više počinje proučavati, istraživati i prakticirati, a dobrobit prakticiranja mindfulnessa uočena je jednako kod  djece, mladih i odraslih.

Naša vizija je mindfulness za SVE, za male, mlade, odrasle i stare. Udruga Mindfulness Hrvatska nastoji otvoriti vrata mindfulnessa u više sfera života, uključujući one koji žele i one kojima treba. Pa tako mindfulness želimo unijeti u školstvo, odgojne ustanove, bolnice i poslovna okruženja. Zahvaljujući mnogim ljudima koji dolaze iz različitih područja naša vizija polako postaje djelovanje. Udrugu su 2018. osnovali David McMurtry, Ivana Kurtov i Ema Patrčević te zahvaljujemo svim prijateljima i članovima udruge koji su svojim trudom i entuzijazmom doveli do stvaranja udruge Mindfulness Hrvatska te podržavaju njeno djelovanje.


Naš tim:

Dr David McMurtry predsjednik je udruge Mindfulness Hrvatska.

Od lipnja 2020. Helena Cuculić je dopredsjednica, a Jelena Kirin tajnica udruge Mindfulness Hrvatska.

Zahvaljujemo svim prijateljima i članovima udruge koji sudjeluju u organizaciji i provedbi aktivnosti udruge te suradnicama iz Mindfulness Association Polska.