Primjena mindfulnessa u obrazovanju

Mindfulness se sve više primjenjuje u školama i drugim obrazovnim centrima u Hrvatskoj, a kako bi podržali ovaj razvoj, Mindfulness Hrvatska u razdoblju 2023. – 2024. pokreće novi mindfulness edukacijski program za sve koji rade u obrazovanju pod nazivom: „Primjena mindulnessa u obrazovanju”.

 

U 3 koraka, „Primjena mindfulnessa u obrazovanju”, pruža uvod u mindfulness uključujući razvoj osobne prakse, dubinsko istraživanje mindfulnessa u obrazovanju te podršku i mentorstvo.

Korak 1 je završen 8-tjedni tečaj Mindfulness u svakodnevnom životu (MBLC) (ili ekvivalentan tečaj mindfulnessa) ili edukacija “Being Present”, koje provodimo u udruzi.

Korak 2 sastoji se od 3 x 2 h online seminara „Mindfulness u obrazovanju” koji istražuje sve aspekte primjene mindfulnessa u obrazovanju na svim razinama.

Korak 3 pruža Vam individualnu ili grupnu podršku dok primjenjujete aspekte mindfulnessa u svojem podučavanju.

Nakon svakog koraka dobiva se certifikat, a nakon završena sva 3 koraka, certifikat o završenom programu „Primjena mindfulnessa u obrazovanju”. Sva tri koraka mogu se završiti u kontinuitetu ili pauziranjem nakon Koraka 1 te ponovnim uključivanjem na Korake 2 i 3 na datum koji Vam najviše odgovara.

Kako biste se priključili na Korak 2, odnosno seminare: “Mindfulness u obrazovanju”, potrebno je imati završeni MBLC – 8-tjedni tečaj Mindfulnessa u svakodnevnom životu (ili ekvivalentan tečaj mindfulnessa) ili edukaciju “Being Present”, koje provodimo u udruzi.

 

Mindfulness u obrazovanju – seminari, drugi je korak u cjelokupnom programu “Primjena mindfulnessa u obrazovanju”. Ova faza programa (Korak 2) sastoji se od tri dvosatna seminara, online ili uživo, ovisno o preferencijama grupe i dostupnosti. Tijekom ovih interaktivnih seminara pod vodstvom mentora, istražujemo ključne aspekte primjene mindfulnessa u obrazovanju, na svim razinama, od vrtića do visokog obrazovanja. Teme koje istražujemo uključuju:

  • dobrobiti i ishode mindfulnessa za djecu i mlade
  • koristi i ishode mindfulnessa za osoblje
  • utjecaj prakticiranja svjesnosti na vašu pedagogiju
  • integracija razvoja svjesne prisutnosti kroz učenje i poučavanje
  • poticanje mindfulnessa u redovnoj nastavi
  • održivo povećanje mindfulnessa i svjesnosti u obrazovanju – od svjesnih učionica do svjesnih odjela, centara, fakulteta i škola
  • pristup temeljen na znanstvenim dokazima
  • planiranje i evaluacija intervencije ili inicijative mindfulnessa u malom opsegu.

 

Seminari:

Termini su subotom od 10:00 – 12:00 h na sljedeće datume:

Seminar 1: 06.04.2024.

Seminar 2: 20.04.2024.

Seminar 3: 27.04.2024.

 

Novčana naknada zajedno za Korak 2 i 3 iznosi 160 eura (1205,52kn).

 

U naknadu je uključeno:

– 3 x 2 h online seminara

– materijali za seminare na hrvatskom jeziku

– podrška i savjeti iskusnog i kvalificiranog mindfulness učitelja

– potvrda o sudjelovanju u seminarima “Mindfulness u obrazovanju”

– mentorstvo individualno ili grupno

– certifikat o završenom programu

 

Primjenu će na hrvatskom jeziku voditi Ivana Kurtov, magistra socijalne pedagogije, edukantica geštalt psihoterapije i certificirana mindfulness učiteljica u suradnji s Udrugom Mindfulness Hrvatska i UK Mindfulness Association. Završava edukaciju za joga učitelja u Australiji s posebnim interesom u radu na području mentalnog zdravlja. Više godina radi u području poremećaja hranjenja i poremećaja uzrokovanih stresom. Uz svoj privatni rad na platformi Kind When Hard, surađuje s različitim organizacijama na području mentalnog zdravlja odraslih, programa pomoći u učenju kod djece koristeći mindfulness tehnike te nudi integrativan online program za zacjeljivanje psihosomatskih teškoća.

 

Za više informacija javite se na mail: [email protected]

Prijava za sudjelovanje na seminarima je obavezna i vrši se putem obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSda8PnT8785CoBvlJdsk11iQeGW974CeQK8yQjf5w5MLxSV_w/viewform

 

Besplatno uvodno predavanje o programu „Primjena mindfulnessa u obrazovanju” pod vodstvom Ivane Kurtov i održat će se online putem Zoom-a u četvrtak 28.03.2024. u 18:00 h. 

 

Za sudjelovanje na besplatnom uvodnom predavanju kliknite na sljedeći link:

https://us02web.zoom.us/j/85101426125?pwd=K1pmNHhoYitEcUJiNkRQWW40cUpuZz09

Meeting ID: 851 0142 6125
Passcode: 699323

Prijava za sudjelovanje na besplatnom uvodnom predavanju nije potrebna.

 

Zašto sudjelovati?

Sudjelovanje vam pruža priliku da…

– naučite o mindfulnessu i razvijete vlastiti praksu mindfulnessa

– razumijete dimenzije i ključne aspekte mindfulnessa u obrazovanju

– istražite kako prakticiranje mindfulnessa utječe na poučavanje

– istražite svjesno učenje

– razmotrite kako kao edukator možete pomoći djeci, mladima i/ili odraslima da razviju svoju svjesnu pažnju

– svjesno razmotrite kako je prakticiranje mindfulnessa utjecalo na vas profesionalno i privatno

– uz mentorstvo i podršku isplanirate, implementirate i evaluirate malu inicijativu svjesnosti, ukoliko je prikladno, u svom obrazovnom okruženju

Sudjelovanjem u „Primjeni mindfulnessa u obrazovanju”, produbit ćete svoje razumijevanje mindfulnessa u obrazovanju. Biti ćete svjesniji učitelj i biti ćete spremni potaknuti i podržati svoje učenike, studente, klijente i/ili kolege da budu svjesniji kroz svoj primjer, kroz poučavanje i kroz učenje koje ćete vi voditi.

Sudjelovanje u „Primjeni mindfulnessa u obrazovanju” međutim, ne rezultira stjecanjem učiteljske kvalifikacije priznate od bilo kojeg obrazovnog tijela te po završetku nećete biti kvalificirani za podučavanje bilo kojeg specifičnog tečaja mindfulnessa.

 

 

 

Date

Apr 06 - 27 2024
Ongoing...

Time

10:00 am - 12:00 am

Cost

160.00